Turheisa i Spjelkavik

Ålesund
6577
Besøk
1,85
km tur/retur
blå

Kort om turen

Dette er en kort tur med jevn stigning. Turen passer godt som treningstur på ettermiddag eller som søndagstur. Fra toppen av turheisa er det flott panoramautsikt over hele Borgundfjorden, Rødset, Spjelkavik og øyene utover mot havet.

Turbeskrivelse

Turen starter fra parkeringsplassen ved Spjelkavik IL sitt klubbhus. Den korteste veien til toppen av Turheisa er å gå på sti opp slalombakken. Denne ruta har relativt bratt stigning. 


Et annet alternativ som er litt slakkere, men lenger, er å gå ca 1,5 km oppover grusvegen i retning Geitnausa også kalt Bigtonløypa. Etter å ha passert en flott gapahuk på venstre side av stien, fortsetter en et lite stykke videre. Der deler stien seg og det står det en veiviser med skilt til høyre mot Turheisa. Stien her er grusa. Stikk-ut posten er plassert på østveggen på turheisbygning på toppen av turheisa.

Adkomst og parkering

I Spjelkavik er det skiltet mot Turheisa. Kjør frem til Spjelkavik stadion og ta til høyre, deretter venstre for å komme til Spjelkavik IL sitt klubbhus. Her er det stor parkeringsplass og en kan Vippse 20 kr til idrettslaget for vedlikehold av parkeringsplassen.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 1,85
Lengde en vei (km) 0,93
Stigning Meter Grader
Total stigning 262 Høydemeter

Offentlig transport

Ta bussen til Spjelkavik og gå av rett ved skilt mot Turheisa. Herifra er det ca 800 m til parkeringsplassen ved klubbhuset til Spjelkavik IL, der stien starter.

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Tore Johansson 35
Yngvild Voll Hareide 33
Andreas Hunger 31
Sissel Anita Skomsøy myhre 31
Kjell Inge Larsen 31
terje hareide 29
Mari-Ann Gautvik Dahle 29
Michael Rødsand 28
Øystein Ulla 27
Grethe Loe 26

Besøkslogg

Dato Antall besøk
12. august 13
11. august 21
10. august 51
9. august 54
8. august 73
7. august 111
6. august 25
5. august 62
4. august 37
3. august 30

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: