Alskleiva fra Holesanden (ny)

Hareid
601
Besøk
2,27
km tur/retur
grønn Barnevognvennlig Sykkelvennlig

Kort om turen

Turen til Alskleiva er en lett tur i slakt terreng, utan vanskelege parti. Passer fint som tur med familie og de minste, men og veldig fin som ettermiddagstur med en venn eller kjæreste. Det er sittebenkar langs skogsvegen, og oppe på Alskleiva er det fint tilrettelagt med sittebenk og leirplass.

Turbeskrivelse

Turen startar ved parkeringsplassen framme på Holesanden. Du går til venstre, opp langs asfaltert veg til du kjem til krysset, og her tar du av mot venstre på grusveg. På venstre side har du gamle Snipsøyr skule, som i si tid var eit staseleg og viktig bygg. Du går gjennom eit par gardstun, og så går resten av turen på skogsveg. Her er det skilta med turar til Ulsettua, Korshamna, Kvamstua og Blåtinden. Du finn sittebenkar langs vegen og gode rastemuligheiter, sitteplassar og leirplass når du kjem fram. Turen går i variert lauvskog, med stor planterikdom, og oppe på Alskleiva er det flott utsikt mot fjorden og Vartdalsfjella i søraust, og Snipsøyrvatnet og Hareidsdalen mot nord. Du finn fine utsiktspunkt, leirplass og skilta stiar vidare, om du vil ta turen lenger.

Adkomst og parkering

Om du starter fra Hareid sentrum, køyrer du fram Hareidsvegen ca 4 km(mot Ulsteinvik). Når du kjem til Bigset, tar du av til venstre, der det er skilta mot Kvammen, 6 km.
Du køyrer heilt til enden av Snipsøyrvatnet, og tar til venstre i krysset. Ca 300 m etter krysset kjem du til Holesanden. Her er det offentlig parkeringsplass på høgre side av vegen, med god plass til mange biler, sikkert 20 om ikkje fleire.
Turen starter her.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0,3
Fast grus 0.8
Lengde tur/retur (km) 2,27
Lengde en vei (km) 1,14
Stigning Meter Grader
Total stigning 132 Høydemeter

Offentlig transport

Denne turen starter heilt inne i Snipsøyrdalen, og ein må komme seg hit med bil, eller sykkel.

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Jenny Bjåstad Nesset 11
Kristin Bye Wiken 10
Arve Rise 10
Dag M. Løvoll 10
Ole Bertil Olsen 7
Siv-Helen Olsen 6
Laila Yri 6
Jan-Erik Årvik 5
Astrid Hareide Holstad 5
Karin Gjerde 4

Besøkslogg

Dato Antall besøk
30. juni 1
29. juni 8
28. juni 4
27. juni 3
26. juni 11
25. juni 5
24. juni 5
23. juni 2
22. juni 9
21. juni 4

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: