Vikehornet (ny)

Vanylven
40
Besøk
9
km tur/retur
blå

NB! Stikk UT!-posten åpner 10/5.

Kort om turen

Vikehornet tronar innst i botnen av Syvdsfjorden, og med sine 709 m.o.h. er det eit flott utsiktspunkt over Syvde. Utsikta frå fjellet er spesiell, du får ein veldig «nærhetsfølelse» til bygda. Turen utover mot toppen går i lett familievenleg terreng, når du har forsert det brattaste partiet i Tåbrotet

Turbeskrivelse

Startpunkt er frå parkeringsplassen på Røfsdalsætra, følg vegvisar til Vikehornet 5 km. Det er same råsa (stien) som går til Blæjevatnet og den startar ovanfor hyttene, merka med blåmalte steinar og stikker. Kryssing av ei lita elv som kan vere stor etter kraftig regn. Råsa får god stigning etterkvart og du kjem raskt opp i høgde. Ved Tåbrothytta er det passeleg å puste ut, den brattaste kneika er over.


Like etter Tåbrothytta står det skilt mot Vikehornet. Ruta kryssar på bru over Helgåa og held deretter fram langs nedsida av ei avrenningsgrøft som er laga i samband med bygging av elvekraftverk. På enden av avrenningsgrøfta går ruta opp ein bakke og deretter slakt utover mot Vikehornet. Råsa går i fin høgde med torrt underlag og er merka med blåmalte steinar og stikker utover mot Vikehornet.

Kulturminne

På Tåbrotet står ei gamal hytte som vart bygde i 1903. Ho vart nytta som vakstrehus, staden der gjetarane budde når dei vakta buskapen mot rovdyr. Det var mykje bjørn i området på den tida. Mjølarane gikk kvar dag til Tåbrotet og mjølka kyrne, mjølka bar dei heim i hylkje på ryggen. Sjå : http://www.syvdeil.no/index.php?option=com_content&view=article&id=104&Itemid=119

Adkomst og parkering

Frå Syvde sentrum køyrer du imot Saurdal. Ved Smedbøen svingar fylkesvegen mot høgre men du fortsett på grusvegen rett fram, mellom nokre bolighus. Når du har køyrt forbi husa er det reist ein stor stein på høgre side med ei kasse for vegavgift. Bompengar til Myklebust sameige. Røfsdalen er eit fint utgangspunkt for korte og lengre fjellturar, og det er tilrettelagt for parkering på Røfsdalsætra.
.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0
Fast grus 0
Lengde tur/retur (km) 9
Lengde en vei (km) 4
Total lengde rundtur (km) 0
Stigning Meter Grader
Total stigning 502 Høydemeter

Kart

Turkart for Vanylven

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Ole Martin Brudevoll 4
Kenneth Eikrem 3
Karoline Lundås 2
Gunnar Eikrem 1
Tommas. Prozenko 1
Wenche Iren Rusten 1
Julianne Midtbø 1
Ørjan Larsen 1
Asle Lid 1
Marita Helen Krøvel 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
8. august 1
1. august 4
24. juli 1
23. juli 2
22. juli 1
18. juli 1
11. juli 1
10. juli 3
8. juli 1
7. juli 1

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: