Aukraskogen (ny)

Aukra
3438
Besøk
2,92
km rundtur
grønn Barnevognvennlig Sykkelvennlig

Kort om turen

Bøkeskogen med sine nydelege fargar om hausten er åleine verd turen. Fuglesangen om våren likeså. Å oppleve stilla og roa i skogen med sus i trekronene når det bles andre stadar. Kanskje dukkar eit rådyr eller to opp på stien rett ved. I gapahuken er det bord og benkar for kvile og/eller prat med kjenningar.

Turbeskrivelse

Frå parkeringsplassen er det ei grusveg ved informasjonstavla innover i skogen. Turen går på lett skogbotn eller for det meste grusa sti. Det er mange vegar og stiar ein kan velgje å gå i Aukraskogen, men for å komme til gapahuken går ein rett frem i første vegskille og til venstre i neste. Då møter ein gapahuken påhøgre side, her er Stikk UT!-post 2022, stolar og bord- fin plass å ete lunsj! Om ein følgjer stien vidare inn i skogen frå gapahuken går ein forbi ei gravrøys frå Steinalderen på venstre side. Ca. 100m etter gravrøysa kan ein følgje ein stikk veg inn i skogen på høgre side, og så følgje stien vidare til høgre i dei to neste kryssa, då kjem ein tilbake til gapahuken. Evt. kan ein ta til høgre i første kryss so til venstre ut mot Berghaugen, der er det benkar og utsikt utover havet og holmane, og Hallingshola (Stikk UT!-post 2022), dette er ein fin rundtur rundt eit vatn på grussti som slyngar seg i myrlendt terreng.


Turen kan ha mange start og sluttpunkt. Om ein kjem frå fastlandet kan ein evt. sette igjen bilen på fastlandet, ta ferga over for så å gå opp i Aukraskogen frå fergekaia. Då går ein opp vegen bak kiosken på Aukrafergekai, der går stien vidare opp i skogen. Når du kjem opp på ein grusveg, Øvre skogavegen, tek du til høgre og går fram til bebyggelsen, ei slak stigning opp til venstre og vi er i fint skogsterreng. Om du tek til venstre oppe på kneika går du i retning gapahuken, ta til høgre i neste kryss og du er ved Gapahuken.


Om våren er det ei eineståande syn når påskeliljemarka blomstrar ved Aukra kyrkje.


 

Kulturminne

Gravrøys med informasjonstavle

Adkomst og parkering

Parkeringsplass ved Aukra Kyrkje. Ingen parkeringsavgift.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 1
Lengde en vei (km) 0,5
Total lengde rundtur (km) 2,92
Stigning Meter Grader
Total stigning 66 Høydemeter

Offentlig transport

Ferje Rute 31 Hollingsholmen- Aukra og buss. Sjå Framm.no for rutetider.

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Are Breivik 100
Randi Viken 79
Roald Aleksandersen 78
Elin Rød 77
Oddny Elin Hukkelberg 55
Magne Rindarøy 54
Solfrid Grasdal 50
Sigrun Nøsavik 49
Hege Husøy 48
inger heggdal husøy 44

Besøkslogg

Dato Antall besøk
12. august 9
11. august 14
10. august 27
9. august 32
8. august 27
7. august 52
6. august 21
5. august 28
4. august 19
3. august 20

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: