Haugøya Nord (ny)

Smøla
619
Besøk
1,5
km rundtur
grønn

Kort om turen

Haugøya er en turpost med storhavet som nabo. Veien ut dit er vår Atlanterhavsvei. Starten på turen ligger like etter at du har passert Verjeskifte bru. Turopplevelse i skjærgården er en opplevelse i seg selv.

Turposten står helt ute på neset av øya.

Turbeskrivelse

Der turen starter er det en liten parkeringsplass og et bord for å raste. Oppe på haugen står en liten gapahuk der en kan sitte helt stille og se på fugler og annet dyreliv i fjæra. Inne i skogen er det tilrettelagt for litt aktiviteter for barn. Skiltet har pil i begge retninger. Turen som benevnes som SØR er bare 350 m fram til turkassen. Turen mot Nord er 730 m. Benevelsen S og N er ikke helt nøyaktig etter kompasset, men er satt ut fra lokal beskrivelse på øya. Stien(e) er godt synlig i terrenget, og det er bare å følge dem til du når turkassen.

Adkomst og parkering

Turen starter ved at en ankommer Edøya/Smøla. Fylkesvei 669 går rundt Smøla. Inn fra Edøya kjører en 8 km og kommer frem til et kryss. En kan kjøre enten til høyre eller til venstre for å komme til Hauøya der denne turposten ligger. Vi anbefaler å kjøre til høyre. Følge veien 6 km inn til Nelvika og ta av til venstre i krysset opp til Frostadheia. Dette er veien tvers over Smøla. Kjør bare rett fram til du kommer til et kryss og du ser en bensinstasjon/kiosk til venstre. Ta av til venstre og kjør til du kommer til Hopen sentrum der du ser både Smølahallen, Rådhuset og forretningssenteret. Før du kommer inn til Hopen møter du på krysset der veien går ut til Veiholmen.Ta av der og kjør til du er kommet over den største brua. Like etter den er det ei stinfylling og i enden der, finner du parkering og rasteplass.

Parkering ved rasteplassen.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 1,5
Total lengde rundtur (km) 1,5
Stigning Meter Grader
Total stigning 4m Høydemeter

Offentlig transport

Det kan være muligheter for offentlig transport. Sjekk FRAM.no.
Anbefaler at en også kombinerer med sykkelleie

Kart

Kart over Smøla

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Aslaug Karoline Gulla-Bratset 10
Annvor Roksvåg 9
Monica Roksvåg 6
Astrid Stenberg 6
Ragnhild Einset 6
Jarl Yngve Skomsøy 6
Harry Sivertsen 6
Heidi Viken 5
Frøya Botnvik 5
Marita Hakkebo 5

Besøkslogg

Dato Antall besøk
12. august 2
11. august 7
10. august 4
9. august 1
8. august 11
7. august 6
6. august 2
5. august 11
4. august 4
2. august 8

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: