Vevang Kultursti (ny)

Hustadvika
4828
Besøk
2
km rundtur
grønn

Kort om turen

Vevang Kultursti er en unik turopplevelse med innslag av kunst, litteratur og kulturhistorie fra 2. verdenskrig. Turen går i lett og fint, kupert terreng og gir deg til slutt panoramautsikt over Atlanterhavsveien og Hustadvikas ville kystlinje. Til slutt kommer du til naturamfiet og så videre til et spennende bunkersområde fra 2. verdenskrig. 

Turbeskrivelse

Parkering ved butikken på Vevang. Herfra krysser man Sinagata og følger stien innover skogen. Du ser startskiltet fra parkeringsplassen. Det er fine sitteplasser og kulturinnslag langs hele ruta som beriker opplevelsen. Ca halvvegs kommer man til et nydelig naturamfi inne i et lite skogholt, som brukes til kulturopplevelser og konserter.


Videre kommer man til bunkersområdet fra 2. verdenskrig som ligger på toppen av Haukarhågen. MERK: Her må man passe ekstra på småbarn, da det er ganger og utgravinger i bakken som kan være farlige for barn å falle ned i. 


Følg stien tilbake til utgangspunktet, eller gå ned til Sinagata via naturamfiet. Her kan man følge Sinagata tilbake til butikken.

Adkomst og parkering

Parkering ved butikken på Vevang, Sinagata.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 2,03
Lengde en vei (km) 1,02
Total lengde rundtur (km) 2
Stigning Meter Grader
Total stigning 62 Høydemeter

Offentlig transport

www.FRAM.no
Bussruter mellom Kristiansund/Averøya og Molde/Eide, stopper på Vevang.

Spesielle forhold

På Vevang er det et stort bunkersområde fra 2. verdenskrig. Istandsetting av området er under arbeid. Her er det ryddet og delvis sikret ganger og åpninger inn i fjellet. Området er svært spennende å utforske!
Vær forsiktig i dette området og pass ekstra godt på små barn, så de ikke faller ned i de nedsenkede gangene! Hold de i hånden og følg godt med de.

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Anne K Dyrset 70
Jarl Håvard Mjønes 48
Oddny Myrseth 43
inge rønne 42
Oda Haugnes 42
Oddbjørg Nesheim 28
Ronald Ugelstad 26
Bjørn Olav Skarvøy 21
Paul Olav Lyngstad 20
Janne Lyngstad 20

Besøkslogg

Dato Antall besøk
12. august 2
11. august 14
10. august 30
9. august 17
8. august 29
7. august 62
6. august 6
5. august 38
4. august 22
3. august 14

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: