Retiro (ny)

Molde
9938
Besøk
2,90
km rundtur
grønn

Kort om turen

Retiro er ett fint friluftsområde i Molde med badeplass og treningsapparat. Anbefaler en rundtur gjennom Retiroskogen. Turen er en fin nærtur for innbyggerne som bor i nærheten, passer for alle aldre og går i relativt flatt terreng. På grunn av mye nedbør og sølete sti har vi lagt om ruta litt inne i skogen for å unngå de verste partiene.

Turbeskrivelse

Turen er fin som en rundtur og går på gruset turvei, asfaltert turvei og skogssti. Turen starter ved parkeringen og går sør for renseanlegget og på turvei langs med sjøen, fortsett vestover og Seilerhytta passeres på venstre side. Ved selve badeplassen anbefales en tur ut på moloen. Rundturen forsetter mot vest langs sjøen og til treningsapparatene og gå mot bilveien og over overgangsfeltet for fotgjengere ved båthavnen. Ta til høyre og så gå opp grusveien til venstre. Følg merkingen med blå trepinner som henger i trærne i skogen. Det er rikelig med fugleliv i skogen som innholder ett mangfold av trær.  Turen går vider mot øst til du kommer til Lubbenes kunsgressbane, gå sørover på vei mot sjøen, når du kommer til gangveien ta til høyre og du ser raskt en undergang som ender opp vest for Seilerhytta. Ta til venstre etter undergangen og du går på turveien tilbake til parkeringen. 

Adkomst og parkering

På vinterstid - parker ved offentlig parkeringplass øst for Retiro ved Nøisomhed renseanlegg, som ligger ca 3 km øst for bysentrum.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0
Fast grus 0
Total lengde rundtur (km) 2,90
Stigning Meter Grader
Total stigning 24 Høydemeter

Offentlig transport

Bussruter fra i Moldeområdet:
https://moovitapp.com/index/nb/kollektivtransport-Retiro-Norway-site_32308517-1679
https://www.frammr.no/

Spesielle forhold

Retiroskogen er ett kulturminne. Villa Retiro er en herskapsvilla som ble oppført i 1874 som konsul Christian Johnsens sommerbolig og Retiorskogen ble anlagt som parkanlegg for boligen. Anlegget var åpent for alle og inneholdt lysthus, flere utgravde dammer, fontener, sjeldne nåletrær, eksotiske planter, sittebenker og statuer. Retiro var ett populært mål for promenade og rekreasjon. I dag er området fortsatt ett populært friluftsområde og det pågår en debatt om hvordan området skal ivaretas fremover.

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Gunnar Solem 108
Svein Eikrem 108
Judith Kanestrøm Wågsæther 107
Eva Korsnes 95
Sindre Staurset 94
Svein Indrestrand 93
Rannveig Stavik 91
Målfrid Solem 90
Tonny Solem 90
Galina Budyuk 89

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. august 68
17. august 56
16. august 55
15. august 53
14. august 64
13. august 49
12. august 53
11. august 45
10. august 56
9. august 64

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: