Rundtur på Romsdalsmuseet og Reknesparken (ny)

Molde
11851
Besøk
1
km rundtur
grønn

Kort om turen

Kort rundtur på museet via Reknesparken/paviliongen som er et flott utsiktspunkt. På dagtid er museet (Krona) åpent med både kafé og toalett.

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplassen går turen inn gjennom porten på muséets uteområde (gratis), og videre inn blant lafta tømmerhus som er innsamlet fra hele Romsdalen og gjenreist her på Romsdalsmuseet. Gå vider inn mellom husene og forbi andedam med mye ender, og mot utgang (på mottatt side) mot sør, og så til venstre (øst) til utsiktspunktet/paviliongen. Her er det etablert mange fine promonader rundt selve paviliongen/Rekneshaugen og opp til utsiktsunktet (paviljong med tak og benker). 


NB! Når museet har store besøk eller arrangement er museumsområdet stenkt og kun tilgjengelig for de som kjøper billett. Når museet er lukket (for billetering) følg grusveg (gjerdet) rundt museet til du møter sti/turvei på museets motsatte side mot sør.


Følge GPX-sporet i APP hvis du ønsker. 


På selve utsiktpunktet kan du på finværsdager se ca 222 topper langs Romsdalsfjorden.


Turen videre går nå ned mot nord i retning Gildehallen (rød bygning) på museet, videre over liten parkeringsplass og retning mindre dam og lysthus. Derfra går turen mot det nye museumsbygget (Krona) som har åpen utstilling, kafé og WC i kontortid (ikke mandag) og helg https://www.romsdalsmuseet.no/no/forside/%C3%A5pningstider-h%C3%B8sten-2020.


Deretter går turen gjennom "gamle Molde" eller bygata med eldre hus fra byen, forbi fontene og tilbake til parkeringsplass.


 


Riktig god spasertur!


NB! Det også veldig fint å sykle til museet for folk bosatt bynært. På motsatt side av Moldelivegen ligger også besøksgården Holmarka med masse dyr. https://www.facebook.com/Holmarka-bes%C3%B8ksgard-162333007308415/ 

Adkomst og parkering

Parkering for bil foregår på museets parkeringsplass langs Moldelivegen mellom museet og Sellanrå barneskole. Det er gratis å parkere der.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0
Fast grus 1
Lengde tur/retur (km) 0
Lengde en vei (km) 0
Total lengde rundtur (km) 1
Stigning Meter Grader
Total stigning 23 Høydemeter

Spesielle forhold

Turen går gjennom Romsdalsmuseet.
https://www.romsdalsmuseet.no/

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Øyvind Rausandhaug Andersson 107
Tove Øyen 107
Svein Eikrem 107
Nils Tore Gjerde 106
Gunnar Solem 106
Reidun Skjærset Nustad 98
Målfrid Solem 96
Rannveig Stavik 92
Tonny Solem 85
Ove Eide 79

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. august 4
17. august 72
16. august 85
15. august 77
14. august 80
13. august 68
12. august 74
11. august 46
10. august 96
9. august 63

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: