Trollvasshytta (ny)

Molde
203
Besøk
9
km tur/retur
grønn

NB! Stikk UT!-posten åpner 20/5. Utsatt åpning på grunn av snøforhold

Kort om turen

Første del av turen er på grusvei som følger kanalen. Etterhvert som man kommer opp i høyden er det fin utsikt mot fjella i Romsdalen. Underveis er det fint å nyte stillhet og fuglesang, eller bade i vatna en varm sommerdag. Turen passer godt som sykkeltur.  

Turbeskrivelse

Turen starter ved pumpehuset, og går langs grov grusvei ca. 4 km. Et par steder på veien ligger det store heller, men disse er greie å krysse. Innerst inn i dalen krysses kanalen. Følg grusveien videre i en lang stigning. På toppen vil du finne et veiskille mot nord. Da vil du se Trollvasshytta, som er målet for turen. 


Vær oppmerksom på at området ligger i et regulert område der vannstanden i vanta kan variere. Turen ligger i beiteområde for husdyr og det bes om at turgåere viser hensyn.


Fra Trollvasshytta kan du fortsette til andre turmål i området, f.eks. Trollvatnet og Oltervatnet, Tovardan, Randa, Mannen, Dua eller fortsette over til Silsetfjellet i Batnfjorden.

Adkomst og parkering

Dersom du kommer fra Molde, ta av fra riksvei 662 ca. 2 km øst for Midthaug fabrikker, Kleive. Avkjørselen er merka med Grøndalen. Kjør opp til veibommen (avgift kr. 60) og videre innover dalen, gjennom Grøndal hyttefelt og videre forbi Grøndal Kraftstasjon. Ta av til høyre på første bakketoppen. På neste bakketopp er det parkeringsmulighet ved veibommen ved pumpehuset. Det er også parkeringsmulighet nederst i bakken.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0
Fast grus 4
Lengde tur/retur (km) 9
Lengde en vei (km) 4
Total lengde rundtur (km) 0
Stigning Meter Grader
Total stigning 204 Høydemeter

Offentlig transport

Busstopp Bratset ved riksvei 662 begge veier. For rutetider, se https://www.frammr.no/

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Knut Furuli 3
Marianne Misund 3
Harald Ove Høystakli 3
Atle Misund 3
Ella Hindhammer 2
Hilde Nerli 2
vidar asp 2
Vibeke Sommernes 2
John Olav Seljeseth 1
Kåre Lange 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. august 4
16. august 1
15. august 3
14. august 7
13. august 3
12. august 2
10. august 1
9. august 3
8. august 1
7. august 9

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: