Tusten (ny)

Molde
1301
Besøk
11
km tur/retur
rød Sykkelvennlig

NB! Stikk UT!-posten åpner 13/5. Jevnt over mye snø i traseen, spesielt langs Tussen-veien, samt i liene overfor veien.

Kort om turen

Fin tur for både fottur, ski og sykling. Godt tilrettelagt for den som vil ta en enkel fottur med familien opp til Tussenvegen og snu der, eller om en vil gå til toppen av Tussen som er mere krevende. Der får man en fantastisk utsikt, her ser en Romsdalen og tinderekka i sør og havet i vest, med 360 graders utsikt til Skaret Interkommunale skianlegg i øst og Varden i vest.

Turbeskrivelse

Turen starter fra Parkeringsplassen i Jensgurilia. Gå østover etter fin opparbeidet turveg og følg sør/østsiden av Øverlandsvatnet. I østenden av vatnet tar du til høyre i svingen og følger ny turveg innover Hindalen. Veien er godt opparbeidet og mens du går, ser du toppen på Tussen med det karakteristiske tårnet. Du møter etter hvert Tussenvegen, som er en anleggsveg opp til tårnet. Ta til venstre i veikrysset Hindalen-Tussenvegen og følg anleggsvegen oppover. Når du kommer til en sving på vegen etter ca 200 meter, kan du velge å følge turistforeningens tursti som er skiltet i svingen eller følge anleggsvegen videre. Vegen er bratt, men ellers godt opparbeidet grusveg. Like før Tussentårnet går stien til høyre, følg sti østover opp til varden på selve toppen av Tussen. Turen gir en flott usikt mot fjord og fjell, og fra toppen har du flott utsikt 360 grader. Tuen anbefales ved soloppgang og solnedgang. 


Alternativ turstart: Turen kan også starte fra nedre parkeringsplass ved skikroa i Tusten skiheiser AS. Følg anleggvegen fra start til toppen og ta av rett før tårnet som beskrevet over. Ved start her vil en passere Moldes flotte alpinanlegg. 

Adkomst og parkering

Gratis turparkering i Jensgurilia. Kjør Olav Oksviksveg fra vest. Øverst i Olav Oksviksvei tar du av til venste og følger skilting til turparkering.
Turen kan også gås fra nedre parkeringsplass ved skikroa i Tusten skiheiser AS. Her må en påregne at det kan bli innført en rimelig parkeringsavgift.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0
Fast grus 10
Lengde tur/retur (km) 11
Lengde en vei (km) 5
Total lengde rundtur (km) 0
Stigning Meter Grader
Total stigning 432 Høydemeter

Offentlig transport

Buss og Sykkel
https://frammr.no/

Spesielle forhold

I tillegg til en flott turopplevelse har en her mulighet til å besøke Høyt og Lavt klatrepark ved Tusten skiheiser AS. Skikroa ved parkerinsplassen her vil ha åpent alle helger og i hele sommerferien i tidspunktet 11-17. Her er det mulighet til å kjøpe seg kaffe og vaffel m.m.

Kart

Turkart Molde

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
JØRGEN MALMEDAL HOSEN 30
Kjersti Torgersen 24
Finn Arne Stavik 11
Eva Karin Lyngstad 11
Trond Oterhals Stige 10
Elisabeth Dahle 10
Bjørn Rune Beinset 9
Jenarthan Kanagaratnam 8
Kari Anne Nøsavik 7
vidar asp 6

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. august 7
17. august 8
16. august 3
15. august 6
14. august 18
13. august 2
12. august 11
11. august 4
10. august 7
9. august 5

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: