Skårrå

Averøy
44
Besøk
5,46
km tur/retur
grønn

Kort om turen

 Turen til Skårrå er lett å gå både for liten og stor.  Mesteparten av veien går på skogsvei. De siste 140 meterne er det grus og klopper.  Du vil få en fantastisk utsikt når du kommer opp til gapahuken som er turmålet på denne turen.

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplassen på Mork stadion tar du til venstre og følger hovedveien i ca 450 meter. Like etter at du har passert Morkaelva tar du til venstre og følger skogsveien som er skiltet mot Meekknoken. Skogsveien er stort sett brøytet til du kommer til p-plassen for sommert-turen til Meekknoken. Det er ca 750 meter fra hovedveien opp sommer-parkeringa.


Herfra følger du skogsveien som er skiltet med Stikk UT! ca 1200 meter til slutten av skogsveien. Der tar du til venstre i følge skiltet til Skårrå. Da er det 140 meter igjen på kloppet og gruset sti. Det er stort sett spor og gå etter selv om det ikke er brøytet opp hit.


På toppen kommer du til en gapahuk med god utsikt utover bygda. Vær oppmerksom på at det kan være glatt der skogsveien er brøytet samt på kloppene på den siste delen av turen. Brodder anbefales på disse områdene. Alternativt følg sporene ved siden av kloppene.

Adkomst og parkering

Mork stadion på innersiden av Averøy.
Fra Kristiansund og Bruhagen kjører du Fv64 til Bruhagen. Derfra følger du skiltingen til Kvernes og kjører Fv247 i ca 19 km til du kommer til Mork stadion som ligger på høyre side rett ved siden av veien.

Fra Atlanterhavsveien og Kårvåg kjører du Fv247 i retning Kvernes museum. Etter ca 17 km kommer du til Mork stadion som ligger på venstre side rett ved siden av veien.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 450
Fast grus 1,8
Lengde tur/retur (km) 5,46
Lengde en vei (km) 2,73
Stigning Meter Grader
Total stigning 266 Høydemeter

Vær varsom

Vær ekstra forsiktig på tur om vinteren. Kulde og mørke kommer raskt så vær forberedt på dette. Kle deg etter forholdene, og ta med ekstra klær og lykt. Bruk gjerne brodder og staver på isete underlag. Ta hensyn til vær og føre, de aller fleste vinterfotturene blir ikke strødd eller brøytet, så du må selv vurdere når turene er egnet å gå. Du har selv ansvar for egen sikkerhet på tur.

Spesielle forhold

Flest besøk

Navn Besøk
Asbjørn Mork 6
Kristin Aae Hestvik 6
siv iren karlsen mork 6
Øystein Hestvik 5
Einar Mork 3
Harald Vebenstad 2
Kåre Aae 1
Aashild Leithe Hetland 1
Janne Flatøy 1
Egil Talstad 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
6. februar 1
5. februar 2
4. februar 2
3. februar 1
31. januar 2
30. januar 1
29. januar 1
28. januar 4
27. januar 1
22. januar 12

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: