Spissteinen

Averøy
71
Besøk
3,83
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Svært variert tur. Halvparten på fast dekke og mye på gangvei/fortau. Resten av turen i berg og naturterreng. Fin utsikt ved turmålet. Før i tiden ble denne steinen kalt for Olausstøtten og var et minnesmerke etter Olaus fra Stølen. Olaus var en eventyrer som reiste rundt og solgte bøker i tillegg til at han drev med fiske, dyrket korn og poteter.

Turbeskrivelse

Turen starter på parkeringen ved Minnesmerket på Langøya. Man følger gangveien til Langøybrua og nyter den flotte utsikten. Deretter ca 500 meter langs bred og oversiktlig vei til man ser stien på høyre side. Derifra er det mye berg og litt myr til man kommer til Spissteinen. Der kan man nyte fin utsikt til havet og Averøyfjellene.

Adkomst og parkering

Stor markeringsplass 200 meter etter Langøybrua. Dette er også parkeringen til Myrbærhaugen Rundt. Gratis på Langøya. Her er det plass til minst 12 biler.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 1
Lengde tur/retur (km) 3,83
Lengde en vei (km) 1,92
Stigning Meter Grader
Total stigning 149 Høydemeter

Vær varsom

Vær ekstra forsiktig på tur om vinteren. Kulde og mørke kommer raskt så vær forberedt på dette. Kle deg etter forholdene, og ta med ekstra klær og lykt. Bruk gjerne brodder og staver på isete underlag. Ta hensyn til vær og føre, de aller fleste vinterfotturene blir ikke strødd eller brøytet, så du må selv vurdere når turene er egnet å gå. Du har selv ansvar for egen sikkerhet på tur.

Flest besøk

Navn Besøk
Are Uran 6
Kari Width 5
Harald Vebenstad 4
Merethe Solli 2
Randi Hasselø 2
Sissel Haga Røeggen 2
Mariann Karlsen 2
Svein Eikrem 2
Tone Bae Ramsøy 1
Steinar Kaldvansvik 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
8. februar 1
6. februar 3
5. februar 4
3. februar 3
1. februar 3
31. januar 2
28. januar 1
27. januar 6
26. januar 1
22. januar 2

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: