Velkommen til ny Stikk UT! -sesong!

15. desember starter Stikk UT! Vinter opp igjen med nærmere 300 turmål: 132 skiturer og 166 vinterfotturer. Alle våre medlemskommuner har nå ett Stikk UT! -tilbud i vintersesongen. Vi ønsker dere mange fine turer!


Nå er det ingen unnskyldning for ikke å komme seg ut på tur, selv om dagene er korte og kulda har satt inn. Vi vet det skifter fort her på nordvestlandet, men for øyeblikket ligger det an til at de aller fleste turmål kan åpne, for nå er det snø i hele regionen. Sjekk også ut den nye funksjonen i appen - «sammen» - her kan man enkelt finne eller opprette en tur der målet er å gå tur sammen med andre.

Årets turmål er nå lagt inn på hjemmesiden vår og i appen, her finner dere også turbeskrivelser og løypestatus for når ski-sporene sist ble tråkket. Alle turer blir skiltet og merket godt av våre frivillige medhjelpere rundt om i idrettslag og velforeninger, og det er mange tråkkemaskinsjåfører i sving. Det er gratis å være med, og all registrering foregår digitalt i appen eller på hjemmesiden. Dette blir første vinteren med app, og vi håper den vil gjøre det enklere å registrere. Særlig på skiturer er det ikke lenger nødvendig å stoppe opp og ta telefonen ut av lomma, men kan i stedet registrere turen i etterkant. For så lenge appen er åpen når en begynner på turen, vil den registrere og lagre kodene en passerer underveis.

Vær varsom
Vær ekstra forsiktig på tur om vinteren. Kulde og mørke kommer raskt så vær forberedt på dette. Kle deg etter forholdene, og ta med ekstra klær og lykt. Bruk gjerne brodder og staver på isete underlag. Ta hensyn til vær og føre, de aller fleste vinterfotturene blir ikke strødd eller brøytet, så du må selv vurdere når turene er egnet å gå. Du har selv ansvar for egen sikkerhet på tur.


Stikk UT! Vinter varer helt fram til 2. påskedag, som denne sesongen er 18. april. 

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: