Hjertøytangen, Hjertøya

Molde
852
Besøk
7,6
km tur/retur
blå

Kort om turen

OBS! Det blir båtrute også sommeren 2020. Hjertøya ligger rett sør for Molde sentrum, er den vestligste av Moldeholmene (Moldivene), som er populære mål for padlere. Turen til Stikk UT!-posten på Hjertøytangen byr på mange opplevelser om en ikke har det for travelt. Her er utsikt til byen og Romsdalsfjorden, avhengig av hvor du er på turen. 

Turbeskrivelse

Når du går i land på øya, møtes du av Stikk UT!-skilt. I tillegg finner du en informasjonsplakat som viser til et kart over øya som henger på østveggen av løa på Hjertøyplassen. Gå dit og studer dette turkartet. Her er flere turmuligheter. Vi har valgt turen som går over øyas høyeste punkt (35 m) og videre mot vest. Turen mot Hjertøytangen går i skog og på berg, og er merket med Stikk UT!-skilt og røde hjerter. Mange rastebord er satt ut på stien. Returen er i stor grad samme vegen, men når du kommer tilbake til "Pers Plass", deler stien seg. En sti går mot sør langs stranda. En annen sti går mot nord og inn i skogen mot øst. Der møter du et veiskille mot Stikk UT post nr. 2, Vestbukta. Se egen beskrivelse. Bruk dagen og se deg om. God tur! 


Øya har vært bebodd siden 1700-tallet, og har vært rekreasjonssted for Moldes befolkning siden 1930-tallet.  Hjertøyas Venner driver en enkel kafé i Gulhuset på Hjertøyplassen i helgene, og kanskje enkelte soldager om sommeren. Det er ikke tillatt å brenne bål på øya, men kullgriller er plassert i på sletta. Se ellers under kulturminner. Turmålet er på vestenden av Hjertøya. 

Kulturminne

Fiskerimuseet er en del av Romsdalsmuseet og består av flere hus og båter fra ytre Romsdal. Omvisning her kan avtales på stedet når skyssbåten går. Se https://www.romsdalsmuseet.no/no/avdelinger/fiskerimuseet . Hjertøyplassen med "Gulhuset" fra 1904. Switters hytta med utstilling i løa av noen av Kurt Switters verker, og hans tilknytning til Hjertøya. Utstillinga er åpen når skyssbåten går. Gratis.Adkomst og parkering

For å komme til Hjertøya må en bruke båt. Rutebåt til Hjertøya går sommeren 2020 fra 4.juli til og med 2.august hver time fra kl 12.00 til 17.00. Båten går fra Reknesmoloen ved Molde Fjordstuer. Firma som er ansvarlig for båtruta i 2020: www.nordvestopplevelser.no
Gode parkeringsmuligheter i parkeringstunnelen. På dager med stor pågang vil båten gå i skytteltrafikk. Det er mange brygger på øya, så det er lett å komme i land også fra egen båt, og kajakk.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 7,6
Lengde en vei (km) 3,8
Stigning Meter Grader
Total stigning 16 Høydemeter

Offentlig transport

Rutebåt over til øya går fra Molde sentrum. Det er ca 700 meter fra Molde trafikkteminal til Reknesmoloen, hvor båten går fra. Følg gjerne den nye Sjøfronten som åpnet sommeren 2020. Buss til Molde sentrum: se https://frammr.no/

Spesielle forhold

Hjertøya har mange kulturminner. Fiskerimuseet med mange bygninger fra kysten.
Omvisning etter avtale med Romsdalsmuseet. Kurt Switters steinhytte med informasjon om han og hans verker i løa på Hjertøyplassen. Hytta er også åpen enkelte dager. Les mer: https://www.romsdalsmuseet.no/no/besok-oss/fiskerimuseet Kaffe i "Gulhuset" drevet av medlemmer i Hjertøyas Venner er åpen enkelte dager i sommer. Se om vimpelen på Hjertøyplassen.

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Magne Farstadvoll 21
Jan Steinar Aaseli 9
Odd Tore Finnøy 6
Kari Anne Nøsavik 5
Edle Sivertsen 5
Rolf Inge Sandblost 4
Delia Arbildo-Tverfjell 4
Steinar Melbø 4
Palmer Husøy 3
Marit Ellen Brøste Melbø 3

Besøkslogg

Dato Antall besøk
13. september 4
6. september 6
3. september 1
2. september 7
1. september 1
31. august 3
30. august 1
29. august 2
23. august 1
22. august 4

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: