Ridderhaugane, Gossen

Aukra
1836
Besøk
3,21
km tur/retur
grønn Barnevognvennlig Sykkelvennlig

Kort om turen

Denne turen går frå Sæter til Nyland på ein grusa tursti som slynj seg gjennom ope myrlandskap med slakke bakkar. Dette er ein fin tur i myrterreng, med innslag av lauvskog og ein kan sjå aurikkel og vanliljer på vatn langs turstien. Det er satt ut fleire benkar og bord langs stien. Flott tur for både syklistar og turgåarar.

Turbeskrivelse

Frå fergekaia på Aukra følgjer ein skilt mot Sporsem og Sæter. På Sæter startar turstien ca. 300 m før snuplassen ved enden av hovudvegen. På Nyland startar stien vest for gasskraftverket. Turstien går frå Sæter til Nyland på ein grusa tursti som slyng seg gjennom ope myrlandskap med slakke bakkar. Mot sør er det utsikt inn over Gossen og mot nordaust ser du Nyhamna og Ormen Lange-anlegget. Langs stien er det sett ut fleire bord og benkar. Det er lauvskog og ein kan sjå aurikkel og vatn med vannliljer. Ridderhaugane finn du ca. midt på stien mellom Sæter og Nyland. Der er og turkassa plassert (StikkUT våren 2022). Stien er mykje brukt både av syklistar og turgåarar.

Adkomst og parkering

Turen kan starte og slutte på begge sidene. På Sæter startar turstien ca. 300 m før snuplassen ved enden av hovudvegen. På Nyland startar stien vest for gasskraftverket. Parkeringsplass på begge sider, men flest plassar på Nyland.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 3,21
Lengde en vei (km) 1,61
Stigning Meter Grader
Total stigning 27 Høydemeter

Offentlig transport

Ferje Rute 31 Hollingsholmen- Aukra og buss. Sjå Framm.no for rutetider.

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Are Breivik 73
Oddny Elin Hukkelberg 46
Randi Viken 44
Eli Sæter Sætervik 41
Harald Husøy 38
kurt slagnes 38
inger heggdal husøy 38
Aud Irene Tollefsen 32
Terje Måløy 32
Silje Marie Småge Hauge 32

Besøkslogg

Dato Antall besøk
12. august 2
11. august 6
10. august 16
9. august 11
8. august 11
7. august 41
6. august 6
5. august 18
4. august 9
3. august 7

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: