Harstadfjellet

Gjemnes
107
Besøk
6,43
km tur/retur
rød

NB! Stikk UT!-posten åpner 12/6. Turen er åpnet, men det er fortsatt snø på turen og du må være oppmerksom. Det må og vises forsiktighet på skavlene på toppen, her må man holde seg godt innenfor kanten.

Kort om turen

Turen til Hastadfjellet er en av de flotteste fjellturene i området. Utsikten fra toppen må bare oppleves. Her ser du hele kystlinja fra Hustadvika til Smøla og hele fjellheimen fra Trollheimen til Sunnmørsalpene.  Turen opp er bratt og tung med god sti hele veien. Utvidet båndtvang i Gjemnes kommune fra 15. april til 15. oktober. Dyr på beite! 

Turbeskrivelse

Turruta starter i Solsida boligfelt like opp for Batnfjord sentrum. Først på god skogsbilveg fram til vassverket. Her går du over på traktorveg nesten frem til Astadvatnet. Etter jegerhytta går du rett fram. Like før vatnet tar du av til venstre. Etter å ha passert ett myrparti, går du forbi skilt med drikkevann. Hold ved vatnet her til du kommer opp på bergryggen, her tar du på nytt til venstre og går opp på ryggen. Vi jobber med å merka stien herifra og opp til toppen. Båndtvang hele veien, Dyr på beite! 

Adkomst og parkering

Ta av fra E39 på Astad ca 1 km fra Batnfjordsøra sentrum. Følg vegen opp til Solsida bolitfelt i ca 1 km. Parker i den øverste svingen i bolitfeltet.
Du kan godt komme til Batnfjordsøra med buss både fra Molde og Kristiansund. (Timeekspress hver time). Busstopp på Astad. Følg gangvegen gjennom boligfeltet fram til parkeringsplassen der merkinga starter.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 6,43
Lengde en vei (km) 3,22
Stigning Meter Grader
Total stigning 845 Høydemeter

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
John Halvor Harstad 2
Thomas Astad 2
John Halvor Harstad 2
Sonja Vevang 1
Geir emil Angvik 1
Oddbjørn Rystad 1
Per Magnus Røeggen 1
ivan wais 1
Liv Kristin Smenes 1
Ola Jakob Ulseth 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
10. august 3
8. august 3
7. august 3
5. august 2
1. august 2
30. juli 13
29. juli 4
28. juli 6
25. juli 2
24. juli 11

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: