Hjertøytangen, Hjertøya

Molde
350
Besøk
6
km tur/retur
blå

Kort om turen

Det blir båtrute sommeren 2022 fra 17.juni til 21.august. Hjertøya ligger rett sør for Molde sentrum, er den vestligste av Moldeholmene (Moldivene), et populære mål for padlere. Turen til Hjertøytangen byr på mange opplevelser. Her er utsikt til byen og Romsdalsfjorden, avhengig av hvor du befinner deg på stien utover. 

Turbeskrivelse

Når du går i land på øya, møtes du av skilt som viser vei mot Hjertøytangen. I tillegg finner du en informasjonsplakat med kart over øya på østveggen av løa på Hjertøyplassen. Kartet viser flere turmuligheter. Turen som beskrives her går over øyas høyeste punkt (35 m) og videre mot vest. Turen mot Hjertøytangen går i skog og på berg, og er merket med skilt og røde hjerter. Bord og benker er satt ut på stien.


Retur samme vei til du kommer til "Pers Plass". Her deler stien seg, en sti går mot sør langs stranda, en annen sti går mot nord og inn i skogen mot øst. Der møter du et veiskille mot Vestbukta, se egen beskrivelse. 


Øya har vært bebodd siden 1700-tallet, og har vært rekreasjonssted for Moldes befolkning siden 1930-tallet. Hjertøyas Venner driver en enkel kafé i Gulhuset på Hjertøyplassen i helgene, og kanskje enkelte soldager om sommeren. Det er ikke tillatt å brenne bål på øya, men kullgriller er plassert på sletta. Se ellers under kulturminner. Turmålet er på vestenden av Hjertøya. 


God tur, og husk nok drikke på varme dager!

Kulturminne

Fiskerimuseet er en del av Romsdalsmuseet og består av flere hus og båter fra ytre Romsdal. Omvisning her kan avtales på stedet når skyssbåten går. Se https://www.romsdalsmuseet.no/no/avdelinger/fiskerimuseet . Hjertøyplassen med "Gulhuset" fra 1904. Switters hytta med utstilling i løa av noen av Kurt Switters verker, og hans tilknytning til Hjertøya. Utstillinga er åpen når skyssbåten går. Gratis.Adkomst og parkering

For å komme til Hjertøya må en bruke båt, kajakk eller annen sjøtransport. Båten Lagertha går fra Torget (Sjøfronten) fra 17.juni til 21.august. Informasjon om rutetider og priser, se https://www.northwestexperience.no/
Det er gode parkeringsmuligheter i byen og i parkeringstunnelen. Hjertøya har mange brygger, det er lett å komme i land fra egen båt. Øya er også et populært mål for padlere.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 6
Lengde en vei (km) 3
Stigning Meter Grader
Total stigning 58 Høydemeter

Offentlig transport

Informasjon om båttransport til Hjertøya og andre flotte turmål finner du her:
https://www.northwestexperience.no/


Spesielle forhold

Hjertøya har flere kulturminner: Fiskerimuseet som eies av Romsdalsmuseet har mange bygninger fra kysten. Se https://www.romsdalsmuseet.no/no/besok-oss/fiskerimuseet for info om omvisning. Kurt Schwitters steinhytte med info. om kunstneren og hans verker i løa på Hjertøyplassen. Selve hytta er også åpen enkelte dager. Les mer: https://www.romsdalsmuseet.no/utstilling/KurtSchwitters
Kafé i "Gulhuset" drevet av Hjertøyas Venner er åpen enkelte dager. Se om vimpelen på Hjertøyplassen er opp

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Magne Farstadvoll 16
Alexander Edvardsen 6
Svein Johan Nygaaard 3
Odd Tore Finnøy 2
Burcu Bjerkestrand 2
Janne K Sporsheim Harstad 2
Anita lillås 2
Lars Petter Orset 2
Gene Grazeviciene 2
Arnfinn Håkon Henøen 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. august 4
16. august 1
15. august 5
14. august 28
13. august 3
12. august 1
10. august 3
9. august 3
8. august 5
7. august 23

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: