Lillevatnet

Ålesund
16990
Besøk
2,10
km rundtur
grønn Rullestolvennlig for elektriske rullestoler Barnevognvennlig Sykkelvennlig

Kort om turen

En idyllisk rundløype hvor du blant annet kan oppleve et rikt og spennende fugleliv! Det er også en flott trimpark ved denne løypa.  Stikk UT-turkassa er festet på en lyktestolpe, omtrent 50 m vest for toalettet som Sunnmøre friluftsråd drifter. Lillevatnet med sitt rike fugleliv oppleves ikke bare fra enkelte punkter, men langs store deler av strekningen. 

Turbeskrivelse

Turløypa ligger sentralt plassert i etablerte boligområder, og i inngangsport til frilufts-/utfartsområde på Spjelkavikfjellet og langs Brusdalsvatnet. Turløypa ligger mindre enn 100 m fra Spjelkavik sentrum, og den gir trafikksikker tilkomst fra sentrum til idrettsanlegga til Spjelkavik Idrettslag, Barnas lekeland og bedrifter på østsiden av Lillevatnet. En stor barnehage ligger langs løypa, mens 2-3 andre barnehager befinner seg i umiddelbar nærhet. Barnas lekeland er plassert inne i turløypa. Løypa Lillevatnet rundt har en lengde på knapt over 2 km. Halvparten er turveg langs nordsiden av Lillevatnet og over Spjekavikelva øst for vannet, andre halvparten er fortau og gang-/sykkelveg langs sørsiden av Lillevatnet, samt en kortere strekning direkte langs vegen på vestsiden av vannet og via gangbro over elven og kanalen i vestenden av vannet. Møre og Romsdal fylkeskommune tildelte i 2011 løypa rundt Lillevatnet tredjeplassen i konkurransen om den best universelt utformede turløype i Møre og Romsdal. Prisen ble delt ut i Ålesund på konferansen Universell utforming langs land og vatn. Det er én kort strekning langs selve løypa der en ikke innfrir kravet om maks. stigning på 1:12, og det er lengst øst der turvegen møter Vasstrandvegen.

Adkomst og parkering

Du kan f.eks. starte ved den gamle misjonssalen i Spjelkavik sentrum (rødt hus vis a vis Plussreiser). Du kan også starte ved Spjelkavik idrettslags anlegg.

Det er opparbeidet og skiltet parkeringsplass for turgåere i vestlige del nærmest Spjelkavik sentrum, på begge sider av vegen like sør for broa over elva og kanalen, med god plass til ca. 5-8 biler. Vipps gjerne 20 kr. for parkering til Plussreiser, som eier deler av parkeringsplassen og har finansiert asfalteringa (se skilt).

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 1
Total lengde rundtur (km) 2,10
Stigning Meter Grader
Total stigning 16 Høydemeter

Offentlig transport

Området er lett tilgjengelig fra offentlig kommunikasjon med bussrute gjennom Spjelkavik sentrum.

Kart

'Ålesund' i turkartserien fra Statens kartverk best. nr. 2535 og Sykkylven, blad 1219 IV i M711 kartserien og digitalt: http://kart.alesund.kommune.no/webinnsyn/Content/Main.asp?layout=alesundsula&time=1332943089&vwr=asv

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Liv Grethe Olsen 110
Ragnhild Nedregård 107
Anita Lillian Askevold 102
Ole Håvard Årseth 95
Tor Helge Holen 93
Per Egil Røshol 89
Marit Sæther 89
Ieva Mauseva 85
Thomas Andre Bjørnøy 81
Bono Stuen Faksvåg 73

Besøkslogg

Dato Antall besøk
19. august 2
18. august 116
17. august 145
16. august 156
15. august 118
14. august 157
13. august 110
12. august 115
11. august 76
10. august 118

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: