Stortua (ny)

Hustadvika
783
Besøk
3
km tur/retur
blå

Kort om turen

Stortua ligger rett ovenfor Eide sentrum. Turen opp er relativ bratt. Du får hjertepumpa i gang, og du blir svett. Ta gjerne med deg staver. Mange har sin daglige tur opp på Stortua, og dette er et av de mest besøkte turmål i Eide. Stien er svært tydelig, men mange plasser delt. Du går på stein og over myr. Over våte partier er det lagt ut klopper.

Turbeskrivelse

Turen starter ved skigarasjen til Eide IL. Her starter også lysløypa. Man kan velge to ruter opp, begge fører opp til Silsetsetra der stien samler seg og går videre til Stortua. Fra inngangsporten til lysløypa kan man gå både til høyre og til venstre. GPS-sporet viser ruten der man går til høyre inn fra porten. Gå da til høyre i lysløypa fram til første bakketopp og ta til venstre inn i skogen (merket). Herfra går en godt tråkka sti oppover fjellet. Vær obs på at det kan være bløte partier her. Det er også skiltet oppover og mot venstre fra Skigarasjen.


Velger man å gå til venstre fra porten til lysløypa, går man rett opp den lengste og bratteste av de to bakkene. Ved inngangen til skogen står det skiltet til Stortua. Man kommer da opp til Brandhaugsteinen og Silsetsetra, der stiene samles opp videre mot Stortua (og eventuelt videre til Vardhågan).


På Silsetsetra er det bok ved Brandhågsteinen. Her er er et kjekt sted for rast. Stien går videre oppover, og et stykke etter skoggrensa deler den seg. Det er merka til Vardhågan med skilt i krysset. Stien rett fram går til Stortua, mens den til høgre går til Vardhågan. Det er varde og bok både på Stortua (440 moh) og Vardhågan (620 moh).


Fra Vardhågan er det fint å gå videre til Kropptua (620 moh) og ned på Tverråsen (510 moh), turkassepunkt, eller til Visnesfjellet (550 moh), eget turkassepunkt, med utsikt mot storhavet.

Kulturminne

Tufter etter Silsetsetra.

Adkomst og parkering

Kjør Rv64 til Eide og ta av opp til Eidehallen, (stor blå idrettshall som sees godt fra hovedveien). Her kan man godt parkere for denne turen. Eventuelt oppe ved Eide IL sin lysløype øverst i Blombakken. Her en en kommunal turparkeringsplass, men det er ikke veldig stor.
Kjør forbi Eidehallen og ta til høyre i krysset rett ovenfor Eidehallen. Så tar du første til venstre.
Se skilt til Stortua og Eide IL skistadion/lysløype.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0
Fast grus 0
Lengde tur/retur (km) 3
Lengde en vei (km) 1
Total lengde rundtur (km) 0
Stigning Meter Grader
Total stigning 376 Høydemeter

Offentlig transport

Buss til Eide sentrum, eventuelt gå av ved Eidehallen. Se www.frammr.no

Spesielle forhold

I perioder kan deler av stien, spesielt første halvdel, være svært fuktig. Gode sko anbefales.

Kart

Turkart Molde (2007) 1:50 000

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
janne karin skaret 72
Hege Krakeli 21
Kristin Toverud 20
Annbjørg Svenøy 19
Terje K. Kirkeland 16
Elin Melby 11
Marita Melby 10
Rune Nås Gjerde 10
Magne Skaret 9
Agnete Svenøy 7

Besøkslogg

Dato Antall besøk
17. august 3
16. august 3
15. august 2
14. august 10
13. august 3
12. august 5
11. august 1
10. august 4
9. august 3
8. august 6

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: